JAK STOSOWAĆ PIERZGĘ?
Wielu z Was pyta, zatem wychodzimy Państwu na przeciw!
Popularność produktów pszczelich wzrasta, a w szczególności tych o potwierdzonej skuteczności w walce z rakiem. Lecz jak stosować najpopularniejszą z nich- pierzgę pszczelą?
Zapraszamy do lektury.
Popularność produktów pszczelich wzrasta, a w szczególności tych o potwierdzonej skuteczności w walce z rakiem. Lecz jak stosować najpopularniejszą z nich- pierzgę pszczelą?
Zapraszamy do lektury.
Zalecana dzienna dawka pierzgi dla osoby dorosłej powinna wynosić od 30 do 40 g, czyli około 1 łyżeczki. Jest łatwo przyswajalnym produktem dla naszego organizmu, którego nie da się przedawkować. Można ją dodawać do porannej owsianki, jogurtu czy herbaty, choć najlepsze efekty osiągniemy przez zalanie letnią wodą 1 łyżeczki pierzgi i pozostawienie takiego roztworu na 8-10 godzin i spożycie go codziennie rano na czczo. Ważne jest aby woda nie była gorąca – maksymalnie 40 stopni Celsjusza, ale rekomendujemy mniejszą, tak aby pierzga nie straciła swoich właściwości leczniczych. Zaleca się aby taka kuracja trwała minimum 3 miesiące. Polecamy też łączenie tej kuracji z miodem ze spadzi iglastej, która również ma bardzo pozytywny wpływ na odporność naszego organizmu.
W celu uzyskania więcej informacji o pierzdze oraz o potwierdzeniach naukowych na skuteczność jej działania zachęcamy do przeczytania artykułu: http://servs.pl/Blog/miody-i-produkty-pszczele-recepta-w-walce-z-rakiem/
W celu uzyskania więcej informacji o pierzdze oraz o potwierdzeniach naukowych na skuteczność jej działania zachęcamy do przeczytania artykułu: http://servs.pl/Blog/miody-i-produkty-pszczele-recepta-w-walce-z-rakiem/